Laxå IF

Referat: Frövi IK - Laxå IF

Vinst i första matchen i Distriktscupen
FIK gästades lördagen den 12 mars av Laxå IF för match i Distriktscupen. Distriktscupen börjar med gruppspel och Frövi spelar i grupp 4. Förutom FIK och Laxå ingår Åmmebergs IF och FK Örebro i gruppen.
Distriktscupen spelas med bonusstraffar och då Laxå spelar i div 7 så fick de 2 bonusstraffar mot Frövi. Laxå valde att slå straffarna innan avspark av första halvlek och sätter en av två bonusstraffar så när 90 min kvarstår leder gästerna med 0-1.
Direkt i matchens inledning skapar FIK sin första målchans men Kevins nick räddas av målvakt. I minut 3 får Ludde i Frövimålet bollen och slår en långboll till Johannes som direkt passar vidare till Runa som inte gör något misstag utan trycker till direkt och bollen i nät och det är kvitterat, 1-1. Minuten senare spelar FIK till sig en hörna som resulterar i att Anton gör ett inlägg där Lilja skarvar bollen vidare till Calle som nickar in 2-1. I minut 5 skapar Laxå sin första målchans då man kommer in i boxens högersida men Ludde är med och täcker ett inspel (snett inåt från kanten). I minut 7 får Kevin bollen på vänsterkanten och ser att Höijer finns i ett mycket farligt läge men tyvärr är bollen lite för lång... synd väldigt bra läge. I minut 12 har Laxå ett bra skottläge men Ludde är med i FIK-målet och räddar. I spelminut 13 dras Kevin i armen och får med sig en frispark på offensiv planhalva. I andra våg efter frisparken får Lilja bollen och trycker iväg en stenhård projektil, det går ett sus i publiken, men bollen strax utanför målburen. I minut 17 gör FIK en snabb omställning som avslutas med att Runa spelar fram Wille A som i duell med målvakt rullar in 3-1. Två minuter efter FIK:s mål får Ludde göra en bra räddning på ett Laxå-skott. 4-1 kommer i minut 21 och det är Höijer som är iskall i avslutet efter framspel av Kevin. Minuten senare kommer 5-1 och det är Runa som noteras för sitt andra mål efter att fångat upp ett misslyckat pass från en Laxåspelare. I minut 27 dras Wille A i armen och FIK får en frispark på offensiv planhalva. Frisparken resulterar i ett vänsterinlägg som avslutas med en nick från Johannes men målvakt är med och räddar. I minut 29 snappar Höijer upp bollen efter ett misslyckat Laxå-pass och det kommer en hårdbössa som går mot mål men gästernas målvakt gör en bra räddning. I minut 32 slarvar vi i uppspelet och Laxå får en bra målchans men avslutande skott går utanför. I spelminut 37 gör Höijer sitt andra mål då han avslutar ett pass från Runa på bästa sätt. Anton är med i ett anfall i spelminut 40 och efter fint väggspel med Johannes så gör Anton 7-1 efter att rullat in bollen i målvakts vänstra hörn. 7-1 i halvtid.
I andra halvleks inledning skapar gästerna en fin chans men Ludde är med och täcker ett kantinspel. Laxå skapar nästa chans men avslutande skott, i minut 53, går en bit utanför. I spelminut 55 passar Höijer fram Runa som lyfter in bollen i nättaket och det står 8-1 på resultattavlan. I minut 61 får Kevin bollen mitt på plan och sätter fullfart och kommer in i straffområdets vänstra sida och spelar sedan vidare till Runa som får en fin målchans men bollen strax utanför stolpen. Wille A kommer in i boxens högersida när matchklockan visar 70 spelade men Laxå är med och lyckas rensa Willes inspel. I spelminut 71 rullar FIK upp en fint anfall som Laxå lyckas avvärja med resultatet att FIK får en hörna som blir resultatlös. I spelminut 74 visar Hamodi upp sina fotbollskonster då han inne i straffområdet går förbi en Laxå-back och avslutar sedan en höger yttersida som är på väg in i krysset men målvakt gör en klassräddning. I spelminut 80 vänder Kevin runt i straffområdet och avslutar med en vänsterbössa men målvakt räddar. i spelminut 82 trycker FIK på där bollen tillslut hamnar hos Eliot som på rullande bollen placerar en bredsida i målvaktens högra hörn och det står 9-1. I spelminut 84 försöker en Laxå-back rensa bort bollen i ett FIK-anfall men bollen går rakt upp och sedan ned inne i straffområdet och där finns Hamodi som direkt skickar in bollen i mål bakom utrusande målvakt och ställningen är 10-1. Matchens sista heta chans kommer i matchminut 87 och det är FIK som har chansen att utöka ledningen men bollen ville inte in så slutresultatet blir 10-1 till FIK.
Alltid skönt att vinna första matchen i gruppspelet som fortsätter för FIK söndagen den 13 mars då det är bortamatch mot Åmmebergs IF.